Cap Ferrat-kystture

Skrevet af Hanne Bork
5. maj 2023
Faktaboks

Turen går til den smukke halvø, Cap Ferrat langs vandkanten rundt om den lille del af halvøen eller den store halvø med fyrtårnet, som man kan se fra Promenaden i Nice. Ejendomspriserne på halvøen er blandt de højeste i verden, og desværre ligger de fleste villaer skjult bag hegn og mure for offentligheden. Der er mange muligheder for at tage en svømmetur i havet og spise frokost.

Følgende kort giver et overblik over begge gåture – den lille røde og den lange blå.

Tag bus 607 mod Monaco og Menton eller bus 15 til Port de Saint-Jean. Bemærk, at bus 15 –
stoppestedet er på venstre side af Avenue Saint-Sébastien ved siden af museet for moderne kunst.
Stå af bussen ved stoppestedet, Baie des Fourmis (Myrebugten) og gå ad stien til højre for
stoppestedet. Der bades hele året fra den fine sandstrand, men cafeerne er typisk kun åbne i
sommersæsonen.

Inden I går ad stien, skal I kaste et blik over bugten mod den græske villa, Villa Kérylos. Villaen er
en kopi af en klassisk græsk villa opført i starten af 1900 af Theodore Reinach og hans kone Fanny
Kann. Han var arkæolog, og hun var kusine til Maurice Ephrussi, som var gift med Beatrice de
Rothschild. Maurice blev betaget af Villa Kérylos og områdets skønhed og opførte Villa Ephrussi
de Rothschild, som ligger længere ude på halvøen. Se beskrivelse på den lange, blå tur senere i dette
dokument.

Villa Kérylos Rue Gustave Eiffel, 06310 Beaulieu-sur-Mer http://www.villakerylos.fr

På den anden side af vejen ligger bygningen, Les Salons De La Rotonde, der også fungerer som bridgeklub. Den er tegnet af danskeren Tersling omkring år 1900. Han har tegnet flere spændende ejendomme på Côte d’Azur. 

Hans-Georg Tersling, (7. december 1857 – 13. november 1920) var en dansk arkitekt, virksom på den franske Riviera, hvor han blev en af de mest populære arkitekter under La Belle Époque. Tersling blev født på en gård udenfor Karlebo, men blev faderløs som 3-årig. Han uddannede sig til snedker, men fortsatte sine studier ved Kunstakademiets Arkitektskole. Efter sin eksamen i 1879 blev han ansat af den franske arkitekt Charles Garnier i arbejdet med kasinobygningen i Monte Carlo. På Rivieraen fik Tersling mange prominente kunder, blandt andet ex-kejserinden Eugénie af Frankrig, der bestilte Villa Cyrnos af ham. Andre kunder var Elisabeth af Østrig-Ungarn og Victor Masséna. 

I finder stien langs vandet på den anden side af stoppestedet ved siden af hotellet, Hotel RoyalRiviera. Stien hedder Prom. Maurice Rouvier. Den er afmærket med et stort, hvidt skilt med blandt andet teksten; St Jean-Cap Ferrat. Følg den røde afmærkede stil på kortet. På stien ligger den engelske skuespiller David Niven’s sommervilla lige ned til vandet med privat havn og klatreplanten, pink bougainvillea op ad ejendommens smukke rosa farve.

Fortsæt langs vandet, til I kommer til hovedgaden i Saint Jean-Cap-Ferrat. Inden I når hovedgaden, ligger der endnu en dejlig sandstrand, og der er et hyggeligt havnemiljø med gode frokostmuligheder. Gå gennem byen langs havnen. 

Langs havnekanten, Port de Plaisance ligger der ligeledes flere restauranter. Restauranten, Léo Léa – Assiette au Boeuf serverer en dejlig Bøf Paradis med frites ad libitum. Men frokosten må vente til efter vandreturen. 

Fortsæt langs havnen ad Avenue Jean Mermoz til I når til et T-kryds og kan se Middelhavet foran jer. Her skal I vælge, om I vil fortsætte ad den lille, røde tur ad vejen til venstre, eller I tager den lange, blå tur til højre. Her følger først den røde tur og herefter den blå tur.

Den lille røde tur

Fortsæt ad vejen til venstre, indtil I kan se vandet og en strand på venstre hånd. Umiddelbart før
vejen drejer til venstre, ligger en trappe, som fører jer ned til Paloma Beach. Her ligger
sommerrestauranten, Paloma Beach – maden er altid god, dyr og stemningen er fantastisk.